Searching
Please wait

Vakantie in Phuket

Okt, 07 | Geen reacties | Tags: ,
Vakantie in Phuket Thailand, prachtige blauwe zee

Het eiland Phuket

Het eiland Phuket is het grootste eiland van Thailand en ligt in het zuiden van Thailand, aan de westkust in de Andaman zee. De meeste regen valt in de periode mei – oktober (waarvan het overgrote deel in de maanden september en oktober), dus voor de meeste zonnige dagen reis je bij voorkeur in de periode december – maart. In deze periode valt de minste regen. Voor een vakantie in Phuket kun je een vliegticket Phuket kopen via Bangkok of via een andere stad. Zo kun je bijvoorbeeld ook met Etihad Airways vliegen naar Phuket, via Abu Dhabi.

Patong Beach

De meest populaire spot van het eiland is Patong Beach (Hat Patong). Patong Beach heeft een strand van maar liefst 3 kilometer lang, dus een lange strandwandeling is geen enkel probleem. Je hebt een keuze uit vele hotels en zodra de zon ondergaat komt het nachtleven op gang in Patong Beach. Dat nachtleven concentreert zich dan vooral langs de Bangla Road. Voor een diner kun je aanschuiven in vele gezellige restaurants. Het noordelijkste puntje van Patong Beach is vooral bekend vanwege de zonsondergang en het surfen in de periode april – september.

Tips voor je vakantie in Phuket

De prachtige Phang Nga Bay in Phuket

Phang Nga Bay

Je kunt het eiland natuurlijk niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan Phang Nga Bay, deze foto hoort dan thuis in je vakantie Phuket collectie. De baai is vooral bekend om de kalkstenen kliffen die uit de zee rijzen en uiteraard vanwege het James Bond eiland! Dit eiland fungeerde als filmlocatie voor de James Bond film ‘The man with the golden gun’. We raden je om dit ‘eiland’ (nou ja, eiland, het is niet meer dan een rots) te bezoeken met een privé longtail boot. Je kunt dan meer je eigen tijden indelen met als voordeel dat je drukte kan mijden.

In plaats van het strand van Patong Beach kun je natuurlijk ook rustige stranden opzoeken. Ten zuiden van Patong Beach ligt het strand Karon Beach. Iets verder zuidelijker vind je nog de rustige stranden Kata Noi en Kata. Ten noorden van Patong Beach ligt het strand Surin Beach, hier vind je ook de luxueuze resorts.

De oude stad van Phuket

De oude stad Phuket

Ga ook zeker naar de stad Phuket! In deze stad vind je namelijk nogal wat Portugese invloeden. Vooral in de straat Thalang Road vind je veel historische invloeden en dat zorgt voor kleurrijke taferelen! Je kunt de lokale markt bezoeken, of loop eens binnen bij een van de kleine bakkerijen of kleine café’s. Zeker een bezoek waard is de Phuket Walking Street. Deze markt vind je op Thalang road en vindt elke zondag plaats van 16:00 tot 22:00 uur. Je kunt ervoor kiezen om niet te eten van tevoren en gewoon bij diverse stalletjes van alles en nog wat proberen! Spoelen kun je met exotische drankjes en mocht je knoeien, er ligt genoeg goedkope kleding om de schade te herstellen!

Het uitkijkpunt van Karon in Phuket

Het uitkijkpunt Karon Viewpoint

Voor één van de mooiste foto’s die je kunt maken in Phuket ga je naar Karon Viewpoint (of Kata Viewpoint). Sta je hier, dan heb je een fantastisch uitzicht op de baaien van Kata Noi Beach, Kata en Karon Beach. Maak je selfie en geniet even van het moment!

Wat Chalong tempel in Phuket

De Chalong Tempel

De Chalong tempel, of de Wat Chalong, is de grootste en belangrijkste tempel op Phuket. De tempel telt meerdere verdiepingen, dus loop zeker even naar de eerste of tweede verdieping voor een mooi uitzicht op/over het tempelcomplex. Denk aan je schoenen, want die mogen niet mee de tempel in!

En je wilt vast weleens een dagje heerlijk relaxen op een comfortabel bed. Cocktailtje er bij, prachtig uitzicht op zee, de zon je lichaam laten verwennen en op de achtergrond relaxte lounge muziek.
Ga dan eens naar Nikki Beach op Phuket!

Nikki Beach in Phuket

 

Zoek hier naar vliegtickets Phuket

 

Tags: ,

Laat een reactie achter

Top video : Aruba: One happy Island!

Like ons op facebook