Searching
Please wait

’s Werelds meest populairste bezienswaardigheden nr 30 t/m 21

Aug, 12 | Geen reacties | Tags:
Chinese Grote Muur in China

Vraag je je wel eens af wat de meest bezochte of meest populairste bezienswaardigheden ter wereld zijn? Waar moet je naar toe om er over mee te kunnen praten? Wat dien je echt op je to-do lijstje te plaatsen als je gaat reizen of backpacken? We zetten de meest populairste bezienswaardigheden (op basis van jaarlijkse bezoekersaantallen) van alle reizigers op een rijtje.

De meest populairste bezienswaardigheden ter wereld nr 31 t/m nr 40

30) Pier 39 – San Francisco – Amerika
De zeelweeuwen bij Pier 39 in San Francisco
Pier 39 is vooral bekend om de vaak vele zeeleeuwen die op pontons in de jachthaven liggen. Deze zeeleeuwen leefden voorheen op rotsen welke buiten de baai van San Francisco gelegen zijn, maar sinds begin van de 20e eeuw liggen de zeeleeuwen vooral bij Pier 39. De dieren zijn regelmatig te zien op rotsen aan de kust bij Californië, maar nergens zie je de zeeleeuwen zo dichtbij als bij Pier 39. Verder vind je diverse winkels  en restaurants op Pier 39 waardoor het een veel bezochte bezienswaardigheid is.
Drukste periode: mei t/m oktober
Vliegtickets San Francisco

29) South Street Seaport – New York – Amerika
South Street Seaport in New York
South Street Seaport is een gebied in Lower Manhattan waar je veel kunt terug vinden van de maritieme historie van New York. In het verleden was de wijk verwaarloosd, maar deze is helemaal opgeknapt. Er is een groot winkelcentrum en uiteraard restaurants. Je vindt er ook (tijdelijke) tentoonstellingen, een aantal historische schepen en een museum. Een toch maken met een historisch zeilschip behoort tot de mogelijkheden. Tip: ga naar naar de bovenste verdieping van het shopping center voor een fantastisch uitzicht op de Brooklyn bridge.
Drukste perioden: januari t/m maart en juni t/m augustus
Vliegtickets New York

28) Grote (Chinese) Muur – China
Chinese Grote Muur in China
De Grote Muur strekt zich over een lengte van ruim 6000 kilometer door het noordelijke landschap van China. De muur werd gebouwd om het Chinees Keizerrijk te beschermen tegen vijandelijke volkeren. Door de jaren heen is de muur beschadigd geraakt of zelfs afgebroken. Sommige gedeelten zijn daarom niet meer te bezoeken. Vanuit Peking kun je de Grote Muur bezoeken, op zo’n 75 kilometer afstand bevinden zich een aantal (gerestaureerde) delen van de muur. Sinds 2007 is de Chinese Muur tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen gekozen.
Drukste perioden: de weekenden en de officiële vakanties in China
Vliegtickets Beijing

27) Het Louvre – Parijs – Frankrijk

Het Louvre museum in ParijsHet Louvre is het meest bezochte kunstmuseum ter wereld. Het beroemdste stuk wat je hier kunt bezichtigen is ongetwijfeld de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Het Louvre is gevestigd in een voormalig kasteel. In het museum vind je collecties onderverdeeld in Oosterse oudheden, kunst van de Islam, Egyptische oudheden, Griekse en Romeinse oudheden, beeldhouwkunst, kunstvoorwerpen, Westerse schilderkunst en grafische kunst. Er zijn circa 35.000 werken tentoongesteld hoewel het museum meer dan 300.000 verschillende werken huisvest.
Drukste periode: juni t/m augustus
Vliegtickets Parijs

26) Navy Pier- Chicago – Amerika
Navy Pier in Chicago
De Navy Pier in Chicago is een bijna 1000 meter lange pier gelegen in Lake Michigan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog deed de pier dienst als trainigs centrum voor de Amerikaanse marine. Vanaf de pier kun je diverse boottochten maken als ook een dinner cruise. Verder vind je er een bioscoop en het kindermuseum. Daarnaast zijn er diverse attracties waaronder een reuzenrad en een groot theater waar shows worden opgevoerd.
Drukste periode: april t/m december
Vliegtickets Chicago

25) Great Smoky Mountains National Park – Tennessee – Amerika
Smokey National Park in Tennessee
Dit is het drukst bezochte nationaal park in Amerika. Door de regelmatige neerslag en de aanwezigheid van oerbossen kent dit nationaal park een rijkdom aan flora en fauna. Vooral de zwarte beren zijn in grote getale aanwezig in dit park. Er zijn circa 4000 verschillende plantensoorten en zo’n 130 verschillende boomsoorten. Ook leven er zo’n 65 zoogdieren en 230 vogelsoorten. Je vindt er dus veel afwisselende natuur waarin je prachtig kunt wandelen. Het hoogste punt is ongeveer 2000 meter, dus je hoeft niet persé je complete berguitrusting mee te nemen!
Drukste periode: juni t/m augustus

24) Universal Studios – Osaka – Japan
Universal Studios Osaka Japan
Na Disneyland Tokyo is dit het drukst bezochte park van Japan. Het park heeft 8 verschillende secties waaronder Waterworld en Jurassic Park. Binnenkort komt daar nog een sectie bij gebaseerd op Harry Potter. Je vindt er flitsende attracties gebaseerd op de films Spiderman, Terminator 2, Back to the Future en Jurassic Park. Naast het park is een groot shopping mall gelegen met hotels, winkels en restaurants.
Drukste periode: maart t/m augustus
Vliegtickets Osaka

23) Disney’s Hollywood Studios – Orlando – Amerika
Disney Hollywood Studio's Orlando Florida
In dit park kun je vooral alles te weten komen over film en televisie. Je ziet hoe tekenfilms gemaakt worden en je kunt zelfs een kijkje nemen achter de schermen van de opname van een film. Natuurlijk vind je er diverse attracties en shows, zoals die van Indiana Jones waarin verschillende scenes worden nagespeeld uit de film Raiders of the lost Ark.
Drukste periode: schoolvakanties in Amerika, februari t/m april en juni t/m augustus
Vliegtickets Orlando

22) Disney’s Animal Kingdom – Orlando – Amerika
Disney's Animal Kingdom Florida
Hoewel de naam het doet vermoeden is Animal Kingdom niet alleen een dierentuin. Het park kent 7 verschillende gebieden met als thema’s onder andere Afrika, Azië, Discoveryland en DinoLand U.S.A. Elk gebied heeft naast dieren ook een aantal attracties. En uiteraard ontbreken de Disney figuren niet!
Drukste periode: schoolvakanties in Amerika, februari t/m april en juni t/m augustus

21) De Zócalo – Mexico Stad – Mexico
Het centrale plein Zocalo in Mexico City
De Zócalo is een enorm groot plein in het centrum van Mexico stad. In het midden wappert een enorme Mexicaanse vlag. De officiële naam van het plein is Plaza de la Constitucion. Op dit plein vinden vieringen plaats, parades etc. Aan het plein vind je nu het presidentiële paleis, de kathedraal Metropolitana en de kantoren van het stadsbestuur.
Drukste periode: maart t/m mei
Vliegtickets Mexico stad

 

Naar de nummer 1

Naar de nummers 10 t/m 2

Naar de nummers 20 t/m 11

Naar de nummers 40 t/m 31

Naar de nummers 50 t/m 41

 

(bron: lovehomeswap.com)

 

Tags:

Laat een reactie achter

Top video : Aruba: One happy Island!

Like ons op facebook