Searching
Please wait

’s Werelds meest populairste bezienswaardigheden nr 20 t/m 11

Sep, 29 | Geen reacties | Tags:
Notre Dame in Parijs

Vraag je je wel eens af wat de meest bezochte of meest populairste bezienswaardigheden ter wereld zijn? Waar moet je naar toe om er over mee te kunnen praten? Wat dien je echt op je to-do lijstje te plaatsen als je gaat reizen of backpacken? We zetten de meest populairste bezienswaardigheden (op basis van jaarlijkse bezoekersaantallen) van alle reizigers op een rijtje.

De meest populaire bezienswaardigheden ter wereld nr 20 t/m nr 11

20) Pike Place Market – Seattle – Amerika

Pike Place Market Seattle

In deze markt kun je je vergapen aan een grote variëteit van gerechten, groente en fruit en allerlei landbouwproducten. Van origine is de markt ook één van de oudste landbouwmarkten in Amerika en is daarom ook één van de populairste attracties in Seattle. Naast de eerder genoemde producten vind je er ook een vismarkt, een antiekmarkt, stalletjes met stripboeken en kleine restaurantjes. De vismarkt moet je zeker even bezoeken, medewerkers van de viskramen geven bij de bestelling de vis niet aan elkaar door, maar gooien deze aan elkaar door. En zo ontstond de ‘Flying Fish’ waar men nu een leuk spektakel van maakt.
Drukste periode: van mei t/m oktober.
Vliegtickets Seattle

19) Tsim Sha Tsui Waterfront – Hong Kong – China

Tsim Sha Tsui PromenadeVanaf de Tsim Sha Tsui promenade heb je een fantastisch uitzicht op Victoria Harbour, maar dit gedeelte van de stad Hong Kong herbergt een aantal belangrijke bezienswaardigheden. Je vindt hier het Hong Kong Space museum, het kunstmuseum en het Hong Kong Cultural Center. Overdag kun je lekker slenteren over de boulevard, maar vooral ’s avonds kun je getuige zijn van een mooi spektakel: de Symphony of Lights. Een grote lichtshow met geluid waarvoor zo’n 44 gebouwen op Hong Kong Island als decor dienen. De show duurt zo’n 20 minuten en begint ’s avonds om 20.00 uur (check voor de zekerheid het tijdstip als je daar ter plaats bent!)
Drukste periode: april, mei, oktober, november, januari en februari.
Vliegtickets Hong Kong

18) Sacré Cour – Parijs – Frankrijk

De Sacre Cour in ParijsDeze Romeinse kerk en basiliek is gelegen in de wijk Monmartre op een heuvel. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht op de stad Parijs. De kerk is sowieso al opvallend door de witte kleur. Binnen in de kerk kun je prachtige schilderijen en beeldhouwwerken bewonderen. In de kerk bevindt zich tevens een van ’s werelds grootste afbeeldingen van Jezus in de vorm van mozaïek. Om bij de kerk te komen kun je aan een klim beginnen van 222 traptreden of, als je minder sterke benen hebt, met een kabelbaan.
Drukste periode: juni t/m augustus.
Vliegtickets Parijs

17) Epcot Theme Park – Orlando – Amerika

Epcot Center in OrlandoHet Epcot Theme Park is onderdeel van Disney World. Het park heeft attracties, maar voor alle attracties geldt dat er een educatief element in verwerkt is, al reizend in de attracties leer je meer over de geschiedenis van de toekomst van de mens. De afkorting staat voor Experimental Prototype Community of Tomorrow. Het park bestaat in feite uit 2 grote delen: Future World en World Showcase. In de bol bevindt zich ‘Spaceship Earth’. In deze attractie maak je een reis door de wereld van communicatie van nu. In de World Showcase kun je daadwerkelijk diverse landen bezoeken, dus loop eens binnen bij onze Duitse buren!
Drukste periode: van februari t/m april, juni t/m augustus en tijdens de Amerikaanse vakanties.
Vliegtickets Orlando

16) Disneyland Paris – Parijs – Frankrijk
Disneyland Parijs
Disneyland Paris bestaat tegenwoordig uit 2 parken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Kinderen kunnen helemaal hun lol op in het Disneyland Park waar alle Disney figuren aanwezig zijn. In Disneyland Paris vind je ook het Disney Village. Dit is het zogenaamde uitgaansgebied. Je vindt hier restaurants, winkels en een groot bioscoopcomplex. Je kunt zelfs nog gaan golfen, want Disneyland beschikt over een golfbaan met in totaal 27 holes.
Drukste periode: juni t/m augustus.
Vliegtickets Parijs

15) Tokyo Disney Sea – Tokyo – Japan
Tokyo Disney Sea
Het Tokyo Disney Sea park is een groot themapark bij Tokyo gebaseerd op de verhalen en sprookjes over de zee en gebouwd rond een aantal kleine meren. Het park bestaat uit 7 themagebieden, waaronder de Mediterraanse haven in de stijl van Venetië, de Arabische kust gebaseerd op het sprookje Aladdin en de American Waterfront waar een groot stoomschip ligt.
Drukste periode: van maart t/m augustus
Vliegtickets Tokyo

14) Golden Gate Park – San Francisco – Amerika
Golden Gate Park bij San FranciscoHet Golden Gate Park is een enorm park in de stad San Francisco. Het is bijna 1 vierkante kilometer groter dan het Central Park in New York waar het, – gezien de eveneens rechthoekige vorm – vaak mee wordt vergeleken. In het park is het Natuurwetenschappelijk museum gelegen wat ook een onderzoeksinstituut is. Je vindt er ook een Japanse tuin en natuurlijk een aantal meren.
Drukste periode: van mei t/m oktober.
Vliegtickets San Francisco

13) De Notre Dame -Parijs – Frankrijk
Notre Dame in ParijsDe Notre Dame is een gotische kathedraal gelegen aan de Seine. De kerk was één van de eerste bouwwerken ter wereld waar luchtbogen werden gebruikt. Het orgel in de kerk heeft meer dan 7000 pijpen. De kerk dankt zijn populariteit mede door het verhaal ‘De klokkenluider van de Notre Dame’. In de kerk vind je ook veel kunstwerken.
Drukste periode: juni t/m augustus
Vliegtickets Parijs

12) Tokyo Disneyland – Tokyo – Japan
Tokyo Disneyland in TokyoDat de Disney Parken populair zijn blijkt ook al weer uit de hoge notering van Tokyo Disneyland. Het park kent 7 themagebieden waaronder World Bazaar (welke overdekt is), wat in de andere parken de Main Street genoemd wordt. Ook vind je hier uiteraard het themagebied Tomorrowland.
Drukste periode: maart t/m augustus.
Vliegtickets Tokyo

11) Grand Bazaar – Istanbul – Turkije
Grand Bazaar Istanbul in TurkijeEen shopping walhalla in de boeiende stad Istanbul. Een wereld van kleuren en geuren waar je in 61 overdekt straten meer dan 3000 winkels kunt bekijken! Je kunt je er vergapen aan sieraden, aardewerk, specerijen en tapijten. Je vindt er ook meerdere restaurants en café’s. De bazaar is dagelijks geopend van 09.00 tot 19.00 uur, behalve op zondag.
Drukste periode: juni t/m augustus.
Vliegtickets Istanbul

 

Naar de nummer 1

Naar de nummers 10 t/m 2

Naar de nummers 30 t/m 21

Naar de nummers 40 t/m 31

Naar de nummers 50 t/m 41

 

(bron: lovehomeswap.com)

Tags:

Laat een reactie achter

Top video : Aruba: One happy Island!

Like ons op facebook