Searching
Please wait

’s Werelds meest populairste bezienswaardigheden nr 10 t/m 2

Okt, 10 | Geen reacties | Tags: , , ,
Central Park in New York

Vraag je je wel eens af wat de meest bezochte of meest populaire bezienswaardigheden ter wereld zijn? Waar moet je naar toe om er over mee te kunnen praten? Wat dien je echt op je to-do lijstje te plaatsen als je gaat reizen of backpacken? We zetten de meest populaire bezienswaardigheden (op basis van jaarlijkse bezoekersaantallen) van alle reizigers op een rijtje voor je. In de top 10 zijn het vooral de bezienswaardigheden in Amerika die hoog scoren!

De meest populairste bezienswaardigheden ter wereld
nr 10 t/m nr 2

10) De Verboden Stad – Beijing – China
De Verboden stad in PekingDe verboden stad werd opengesteld voor publiek in 1925. Sindsdien kun je dus niet echt meer spreken over een verboden stad. Het ligt midden in de stad Beijing en was daarmee eigenlijk een stad in een stad. Het wordt omringd door een hoge muur en binnenin vind je vele gebouwen van prachtige architectuur en versierd met vele kunstwerken. Ook kun je even rond slenteren in de Keizerlijke tuin.
Drukste periode: de weekenden en de Chinese (school)vakanties
Vliegtickets Beijing

9) Disneyland – Los Angeles – Amerika
Disneyland Los AngelasDisneyland in Los Angeles was het eerste pretpark van Walt Disney en is daarmee ook het oudste en misschien ook het meest nostalgische park van Disney. Hier vind je ook het New Orleans Square welke je niet in andere parken vindt. Het thema is zoals de naam al aangeeft New Orleans en het herbergt o.a. de attractie Pirates of the Caribbean.
Drukste periode: tijdens de Amerikaanse (school)vakanties
Vliegtickets Los Angeles

8) Disneyworld – Orlando – Amerika
Disneyworld Magic Kingdom in OrlandoDit is het best bezochte Disney Park. Uiteraard vind je hier ook de bekende themagebieden zoals Tomorrowland, Mickey’s Toontown Fair, Adventureland, Main Street U.S.A en Frontierland.
Drukste periode: februari t/m april en tijdens de Amerikaanse (school)vakanties
Vliegtickets Orlando

7) Faneuil Hall Marketplace – Boston -Amerika
Faneuil Hall MarketplaceDe Faneuil Hall is een grote overdekte marktplaats. Op deze markt vind je geschiedenis, want de markt bestaat al sinds 1742. Het bestaat uit verschillende gebouwen. Uiteraard vind je er een grote markt, een overdekt winkelcentrum en vele restaurants. De 2e verdieping is een congrescentrum en op de 3e verdieping vind je een museum.
Drukste periode: april t/m juni en september t/m oktober
Vliegtickets Boston

6) Grand Central Terminal – New York -Amerika
Grand Central Terminal in New YorkHet centraal station van New York is een prachtig gebouw welke je waarschijnlijk al in diverse films voorbij hebt zien komen. Het heeft maar liefst 44 perrons. Onder het gebouw vind je diverse winkels en vele restaurants, waaronder de beroemde Oyster Bar!
Drukste periode: januari t/m maart en juni t/m augustus
Vliegtickets New York

5) Niagara Falls – Amerika/Canada
Niagara Waterfalls op de grens van Amerika en CanadaDe Niagara Falls zijn één van de grootste en bekendse watervallen ter wereld. De watervallen liggen op de grens van Amerika en Canada bij de steden Niagara Falls. De Horse Shoe is de bekendste waterval. Het beste zicht op de watervallen heb je vanaf de Canadese zijde.  De Horshoe Fall is 53 meter hoog en 672 meter breed. De meest spectaculaire wijze om de watervallen te bekijken is vanaf een boot, deze vaart dicht langs de waterval!
Drukste periode: juni t/m augustus
Vliegtickets Toronto

4) Union Station Washington D.C. – Amerika
Union Station WashingtonNog een imposant stationsgebouw, maar deze is gelegen in de stad Washington D.C. Ook dit station is een prachtig bouwwerk. In de jaren ’80 onderging het station een grondige renovatie en het resultaat mag er zijn. Het is het drukste station van Amerika. In het gebouw vind je diverse restaurants, een foodcourt en meerdere winkels. Maar vooral de centrale hal is een prachtige foto waard!
Drukste periode: maart t/m juni en september t/m november
Vliegtickets Washington

3) Central Park – New York – Amerika
Central Park in New YorkMisschien één van de beroemdste stadsparken ter wereld: Central Park! Het park strekt zich uit over maar liefst 4 kilometer. Je kunt er uitstekend wandelen, er zijn diverse meren, ligweiden en fietspaden. Huur dan ook zeker een fiets als je New York bezoekt om Central Park te bekijken. In het Central Park zijn ook vele shots voor films opgenomen. Het is een oase van rust in een drukke maar geweldige stad!
Drukste periode: januari t/m maart en juni t/m augustus. In de weekenden kan het ook druk zijn.
Vliegtickets New York

2) Times Square- New York – Amerika
Times Sqaure New YorkWederom één van de bekendste hot spots ter wereld: Time Square in New York. Vooral bekend vanwege de vele verlichte billboarden. Hier vind je ook Broadway met de vele theaters van New York. Tijdens de jaarwisseling loopt het plein compleet vol om het nieuwe jaar te vieren. Rondom Times Square vind je vele winkels, restaurants en natuurlijk de theaters!
Drukste periode: januari t/m maart en juni t/m augustus

Naar de nummer 1

Naar de nummers 20 t/m 11

Naar de nummers 30 t/m 21

Naar de nummers 40 t/m 31

Naar de nummers 50 t/m 41

 

(bron: lovehomeswap.com)
Tags: , , ,

Laat een reactie achter

Top video : Aruba: One happy Island!

Like ons op facebook