Searching
Please wait

Rooftop bars waar je geweest moet zijn: Madrid – Tartán Roof

Jul, 11 | Geen reacties | Tags: , ,
Tartan Roofbar in Madrid - vliegticket Madrid

Rooftop bars worden zeer populair in de grote steden. Naast het feit dat je fantastische uitzichten hebt op de stad, kun je lekker genieten van een drankje in de open lucht en vaak van een heerlijk temperatuurtje. In de avonduren staat er vaak een DJ en zo sta je in één (of op) van de hot spots van de stad! Genieten van de sfeer, genieten van je drankje en natuurlijk maak je nog een paar prachtige foto’s om te delen op Facebook!

Deze rooftop bars zijn door ons persoonlijk bezocht en getest!

Rooftop bar Madrid – Tartán Roof

Terras van Rooftop bar Madrid Tartan Roof

Rooftop bar Tartán Roof

Het meest bijzondere aan deze rooftop bar Madrid is dat Tartán Roof gelegen is op het dak van het culturele centrum ‘Azotea del Círculo’. Dit cultureel instituut vind je aan het begin van de Gran Vía, de grote winkelstraat van Madrid en ligt vlak bij de ‘Plaza de Cibeles’, het plein waar Real Madrid en het nationale elftal van Spanje hun successen vierden.

Op de begane grond van het cultureel instituut vind je een restaurant met een groot terras, gelegen aan de Calle de Alcalá. Je kunt hier heerlijk eten en even genieten van de ambiance buiten op straat. Loop langs het restaurant en rechts om de hoek vind je de ingang naar het culturele centrum. Je dient een entree te betalen van € 3,- ook al ga je alleen naar Tartán Roof. Eenmaal binnen vind je links naast de trap de lift naar Tartán Roof, maar je kunt dus ook eventueel eerst het culturele centrum bezoeken.

De lift brengt je vervolgens naar één van de mooiste dakterrassen in Madrid. Aangezien het precies op een kruising van brede straten ligt, heb je vanaf deze rooftop bar een prachtig uitzicht op de vele historische en klassieke gebouwen van Madrid. Tartán Roof beschikt ook over een apart gedeelte met (grote en brede!) loungebedden, we raden je wel aan deze van tevoren te reserveren. Even neerploffen op zo’n heerlijk loungebed is niet de bedoeling namelijk.  Dit gedeelte vind je direct aan je rechterhand als je de lift uitkomt.

Zonsonderdag rooftop bar Madrid Tartan Roof

Aan je linkerhand vind je verderop de bar en vanaf dat gedeelte kun je ook prachtige foto’s maken. Er staan meerdere stoelen en tafels waar je met elkaar kunt proosten op het mooie (romantische) uitzicht en er is zelfs nog een gedeelte waar je languit op kunstgras kunt gaan liggen. Als je honger hebt kun je zelfs nog plaatsnemen op een terras waar je wat kunt eten.

Regelmatig is er een DJ aanwezig en bij afwezigheid staat er lekkere lounge muziek op. Bij de bar kun je kiezen uit een scala aan smakelijke cocktails, uiteraard de mojito of gewoon een wijntje of biertje. Proost!

Tips voor als je Tartán Roof gaat bezoeken:

–          Neem, buiten het warme zomerseizoen om, warme kleding mee als je ’s avonds gaat, het kan afkoelen
–          Er gelden geen strikte kledingvoorschriften, maar gepast (casual) kleding is wel aan te raden
–          Vergeet je fototoestel niet!

Bekijk de prijzen van vliegtickets Madrid

Tags: , ,

Laat een reactie achter

Top video : Aruba: One happy Island!

Like ons op facebook