Searching
Please wait

Reisverslag Rio de janeiro

Mrt, 17 | Geen reacties | Tags: ,
Uitzicht op Rio de Janeiro

In juli 2014 won Priscilla 2 vliegtickets naar Rio de Janeiro met de Selfie actie van Schipholtickets. Even later waren de tickets naar Rio de Janeiro geboekt en Priscilla en Dennis hebben inmiddels genoten van hun vakantie in Rio de Janeiro.

Lees het reisverslag Rio de Janeiro!

Cidade de Deus…

Het was voor ons allebei de eerste keer dat wij op vakantie gingen buiten Europa. We vonden dit erg spannend…!  Na een vlucht van ongeveer 12 uur, kwamen wij aan in Rio de Janeiro.  Eenmaal buiten het vliegveld, stapten we de taxi in, die ons met 150 km per uur kris kras overal doorheen naar het hotel bracht. Een flitsend begin van onze reis!

De volgende ochtend vervolgden we ons avontuur bij de Copacabana, dit was een prachtig gezicht. Waarna we de eerste twee dagen de omgeving hebben verkend en lekker op het strand hebben gelegen.

Priscilla op het strand van Copacabana in Rio de JaneiroDennis in Rio de Janeiro

Dag drie was veruit de mooiste dag van de vakantie! We hebben toen de Rio um dia tour gedaan, dit betekent Rio in één dag, waar we de volgende hoogtepunten hebben gezien. Het prachtige Jezus beeld Corcovado, het Maracana stadion waar de finale van het WK 2014 is gespeeld, een traditionele lunch op de Braziliaanse manier en de tour eindigde met een kabelbaan rit, de Paõ de Acucar (de suikerbrood berg) op. Vanaf de Corcovado en de Paõ de Acucar hadden we een prachtig panoramisch uitzicht over heel Rio. Hier hebben we uiteraard een paar leuke selfies gemaakt haha!

In de dagen hierna hebben nog een free walking tour van drie uur gedaan door het historische centrum van Rio. Waar we de wereldberoemde Escadaria Selaron trappen bezochten in Lapa.

Reisverslag Rio de Janeiro, Priscilla en Dennis, selfie, Paõ de Acucar, RioPriscilla, Escadaria Selaron (Lapa), Rio

Ook zijn we nog het natuurpark Tijuca geweest en een dag op excursie naar de grootste favela van Rio genaamd Rochinha. De favela was een zeer indrukwekkende ervaring we mochten samen met de gids bij mensen binnen komen om te kijken hoe zij daar leven.

Aapje, natuurpark Tijuca, RioRio

Wij hebben heel erg genoten en we zijn iedere dag lekker naar het strand geweest. Zo hebben we heerlijk 9 dagen lang de winter ontvlucht in Rio de Janeiro!

Wij willen Schipholtickets.nl nogmaals heel erg bedanken voor deze onvergetelijke reis.

Veel liefs..

Priscilla en Dennis

 

Tags: ,

Laat een reactie achter

Top video : Aruba: One happy Island!

Like ons op facebook