Searching
Please wait

Reisverslag naar Londen met Garuda

Jun, 19 | Geen reacties |
Boing777-300ER_Garuda_Indonesia

Je zou het misschien niet verwachten, maar ook naar Londen vliegen kan vanaf september 2014 in alle gemak en comfort, dankzij de nieuwe route met Garuda Indonesia. Je vliegt met een nieuwe Boeing 777-300ER vanuit Amsterdam naar Londen Gatwick, je zit ruim, zelfs in de Economy Class en je mag ook nog eens 30kg ruimbagage meenemen. De Boeing 777-300ER is hetzelfde toestel waarmee tussen Jakarta en Amsterdam wordt gevlogen. Deze vlucht wordt 5 dagen per week aangeboden, behalve op dinsdag en donderdag. Wij (Priya, Desire, Sandra & Chantal) mochten op studiereis naar Londen om te ervaren hoe het is om met Garuda te vliegen! Lees hier verder over onze ervaring!

Om 8.45 uur hebben wij afgesproken met Wieteke van Garuda, bij de Garuda balie in vertrekhal 3. Wieteke heeft voor de heenreis een upgrade kunnen regelen, en daardoor vliegen wij in de Business Class, wat een luxe!

Garuda-B777-hero

Wij hebben nog niet online ingecheckt, dus dit doen wij bij de balie. Wij reizen met alleen handbagage, deze mag maximaal 7 kilo zijn. De trolleys krijgen  een label ´cabin baggage´ en wij krijgen de boarding pass overhandigt. Het is erg druk bij de paspoortcontrole. Normaalgesproken is er een aparte rij voor businessclass passagiers, echter vandaag niet vanwege de meivakantie. De drukte blijkt mee te vallen en al snel zijn wij aangekomen bij gate G09. Daar geeft Wieteke ons informatie over Garuda en vervolgens is het tijd om aan boord te gaan.

Aan boord van het Garuda toestel worden we ontvangen door de crew. Dat Garuda de ‘World’s best Cabin Staff’ award heeft gewonnen schept wel hoge verwachtingen. Die worden ruimschoots waargemaakt. De outfits van met name de dames zijn prachtig, we worden allerhartelijkst verwelkomd. Nog voor het opstijgen staat een lekker glas jus d’orange naast ons, en natuurlijk wordt  de jas opgehangen aan het haakje naast je stoel.

GA business Class stewardess

Wij zitten in 5 stoelen achter elkaar aan het raam, door de opstelling wisselen stoelen en tafeltjes elkaar af. Als de stoel in flat bed stand gaat, gaan je voeten als het ware in het kastje van de passagier voor je. Ook de stoelen in het midden zijn om en om geplaatst. Mensen die samen reizen kunnen naast elkaar zitten, terwijl vreemden door de tafeltjes gescheiden kunnen zitten, waardoor privacy gewaarborgd is. Wat nog een voordeel is, je kan altijd naar het gangpad en je zit nooit klem door een slapende buurman.

inflight-businessclass

Uiteraard hebben we alle knopjes getest, en alle standen van de stoel. Heerlijke stoelen die optimaal verstelbaar zijn voor elke fase van je vlucht. Het touch scherm biedt genoeg entertainment, van live tv tot talloze films, muziek en spelletjes. Ook kan je hier de taxfree shoppen.

snack garuda indonesia

garuda-first-classfirstclass-cabin-bedVlot na opstijgen wordt een snack geserveerd. Inclusief linnen placematje en servet en in echt porselein. Zag er perfect uit.  Het eten was bijzonder aangenaam,  een tonijn snack vergezeld van verse groente en een fruitsalade. Ook weer geserveerd met een vriendelijke glimlach.

Na de snack was de cabincrew meer dan behulpzaam in het maken van foto’s en mochten we heel even in First Class kijken. Ook dit ziet er prachtig uit. Door schuivende panelen en ‘deurtjes’  is de ruimte rond om de eigen first class stoel af te sluiten. Wat een optimale privacy garandeert. In Business moet natuurlijk ook even het toilet gecontroleerd worden! Ruim opgezet, met zeep en lotion van L’Occitane en Provence.

Wij hebben even in lades en kastjes gesnuffeld, en  wie tandenborstel of andere spulletjes vergeten is, kan zich  hier tijdens de vlucht in alle gemak even opfrissen. In zulke luxe is de vlucht naar London Gatwick eigenlijk veel te kort, wij hadden nog een rondje willen doen!

Na een gezellige dag in London te zijn geweest, gingen we de volgende dag weer terug naar huis. Deze vlucht vlogen wij in de Economy Class. Het toestel was niet geheel vol geboekt waardoor we veel ruimte hadden. Ook de terugreis vlogen we met een Boeing 777-200ER, met in de Economy een 3-3-3 configuratie. De Economy stoelen zijn comfortable met veel beenruimte en een verstelbare hoofdsteun. Ook had iedereen bij de ecnomy class een eigen entertainment set. Vooral de vriendelijke service was opvallend. Op deze korte vlucht was er zelfs nog tijd voor een snackje en drankje, dit smaakte heerlijk.

TIP: Een groot voordeel van Garuda is de bagage vrijheid, maar liefst 30kg ruimbagage in de Economy Class! En de USB poort in de economy class, zit onder je stoel.  Ontdek hier  nog meer voordelen van Garuda.

Wij zijn zeer positief over het Garuda product en raden het zeker aan om met Garuda te vliegen.

Wij willen Garuda heel erg bedanken voor deze super leuke ervaring.
SALAM!  Priya, Desire, Sandra & Chantal. SchipholTickets.nl

Laat een reactie achter

Top video : Aruba: One happy Island!

Like ons op facebook