Searching
Please wait

Reisverslag Dubai

Mei, 12 | Geen reacties |
Foto Desert tour Peter en Ericjan

In februari 2015 won Peter 2 vliegtickets naar Dubai, met de Facebook actie van SchipholTickets.nl met Emirates! En zo boekte hij al snel de tickets naar Dubai waar Peter samen met zijn goede vriend Ericjan genoot van een heerlijk vakantie! Lees hier verder over zijn ervaringen en nuttige tips, voor als jij zelf ook naar Dubai wilt.

Reisverslag Dubai trip 3 t/m 8 april.

Toen ik hoorde dat ik de tickets van Emirates naar Dubai had gewonnen, kwam gelijk op het idee om een goeie vriend mee te nemen die ik al meer dan dertig jaar ken. Een goede reden voor een jubileum reis en het paasweekend was een uitstekede periode om te gaan. Dan is het nog niet al te heet.

De reis begon met het enorm grote vliegtuig, de A380, wat een ervaring! De reis van 6 uur vloog voorbij mede door het zeer uitgebreide filmaanbod aan boord. Aangekomen in Dubai snel met de taxi met een half uur naar het Grand Excelsior Hotel in de wijk  Barsha 1, waar vele middenklasse hotels liggen. Het is vrij centraal gelegen. De bezienswaardigheden in Dubai liggen allemaal wel ver van elkaar en dus neem je toch vaak de taxi of de metro.

Na een prima eerste nacht in het hotel (zorg dat je niet op de 1e verdieping gestationeerd wordt boven de discotheek want dan dreun je namelijk weg) zijn we gelijk de Mall of the Emirates ingedoken, die op loopafstand van het hotel lag. Konden we dat tenminste van het lijstje strepen en langzaam aan de temperatuur wennen. ‘s Avonds lekker gegeten in het prachtige Dubai Marina, een wijk aan het strand met vele restaurants tussen de 5 sterren hotels. s’ Avonds laat het fijne afzakkertje in de hotelbar.

IMG_0671

De volgende dag na een duik in het zwembad, op het dak van het hotel de metro genomen naar het oude gedeelte aan de Creek. Daar rondgelopen en heerlijk aan het water oosters geluncht. ‘s Avonds op de weg terug  alvast een kijkje genomen downtown, het nieuwe centrum van Dubai. Wat 5 jaar geleden nog een zandvlakte was maar waar nu de grootste shoppingmall van de wereld staat, de dubai Mall en ook de Burj Khalifa staat. Daar de prachtige fonteinshow gezien die we een dag later vanaf de 124e verdieping zouden gaan aanschouwen.

Eerste paasdag wederom de metro gepakt naar het oude gedeelte van Dubai en ditmaal de Goudsouk en Heritage Village bezocht. Alles op rustig tempo want de temperatuur is toch al ruim boven de 30 graden!

Aan het eind van de middag de indrukwekkende Burj Khalifa in, naar de 124e verdieping (deze hadden we van te voren geboekt en dat is zeker aan te raden). Binnen 1 minuut brengt de geruisloze lift je naar de 124e en konden we van het indrukwekkende uitzicht genieten. Best een bizarre ervaring vanaf die hoogte.

Dubai Burj Khalifa

Tweede paasdag ‘s ochtends de taxi genomen naar het Jumairah strand en daar een paar uur genoten van de krachtige zon. ‘s Middags werden we in het hotel opgehaald voor de Desert tour. Echt een absolute aanrader! Met een colonne terreinwagens rijden we ruim drie kwartier hard door het zand in de buurt van Oman en aansluitend in een gezellig kamp genieten we van een BBQ en de traditionele optredens van buikdanseressen en de nodige folklore. ‘s Avonds laat worden we weer netjes afgezet bij t hotel.

Onze laatste dag stond in het teken van zon en strand. Taxi genomen naar Jumeirah beach. Daar een bedje met parasol gehuurd en alle indrukken van de afgelopen dagen laten indalen. Dubai is toch een bijzondere ervaring. Zo’n volop in ontwikkeling zijnde nieuwe stad die zich klaarmaakt voor expo 2020 waar ze zo’n 25 miljoen toeristen verwachten. Mooi om dat een keer mee te mogen maken door deze tickets te winnen!

Dubai Jumeirah beach free download at wallpaperscraftcom 1024x768

We willen daarom SchipholTickets.nl  en Emirates nogmaals enorm bedanken voor deze geweldige trip.

Grt Peter Sellmeijer en Ericjan Truijens

 

Laat een reactie achter

Top video : Aruba: One happy Island!

Like ons op facebook