Searching
Please wait

Reistips voor als je gaat vliegen

Apr, 20 | Geen reacties |
vliegtickets

Binnenkort een (lange) vlucht? Hier volgen een paar reistips voor als je gaat vliegen, zodat je voorbereid en uitgerust op jouw bestemming aankomt!

Voorbereid op reis

Jouw reis begint thuis, met boeken en plannen, het pakken van je tas en inchecken op jouw vlucht. Er zijn allerlei dingen waar je op moet letten en er is een heleboel waar je aan kunt denken. Hiermee  helpen wij je graag een handje, door het geven van een aantal tips voor een goed verloop van jouw reis.

Apps die je helpen op jouw reis

Er zijn allerlei handige App’s die je kunt downloaden, die jou tijdens jouw reis en verblijf kunnen helpen. Maar doe dat thuis, op je gemak, dan weet je zeker dat je zonder zorgen alles kunt downloaden. Want, zo kan je bijvoorbeeld grote bestanden, met Apple alleen met een (goede) Wi-Fi verbinding downloaden.

App’s om van te voren te downloaden:

  • Download de App van de luchthaven en de luchtvaartmaatschappij, zodat je op de hoogte bent van schemawijzigingen, je weet waar je moet zijn en vaak kan je ook gebruik maken van kortingscodes voor als je gaat shoppen.
  • Download een kaart en/of reisgids van jouw bestemming, zodat je die ter plaatse offline kunt gebruiken en zo kan je ook eventueel in het vliegtuig nog wat nalezen.  (zoek op: City Maps, City Guides)

Verveel jij je ook altijd zo op reis? Zorg voor entertainment!

jongen tablet vliegtuigEen korte of een lange vlucht, het maakt niets uit, het kan net zo saai zijn om te wachten tot de eindbestemming is bereikt. Dus neem wat mee om jezelf te vermaken. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden op lange vluchten In Flight Entertainment en soms zelfs Live TV, maar misschien is het niet helemaal wat je hoopte. Dus neem je iPod/Phone/Pad, Nintendo D.S. of iets dergelijks mee en download de avond vooraf nog even de laatste hits, films of een leuk spelletje. Zoals Flight Control om in het thema te blijven. En voor de kinderen Toca Boca Kitchen Monsters bijvoorbeeld. Als je van lezen houdt neem een boek, tijdschrift of E-reader mee en anders een klein gezelschapsspelletje. En kijk vooral tijdens de reis niet naar te tijd of waar je bent op het in-flight mapje, het gaat er namelijk echt niet sneller op en de vlucht lijkt er alleen maar langer door te duren!

TIP: Vind jij die headphones in het vliegtuig niets? 
Hou de beat er in en neem jouw eigen koptelefoon mee op reis. De kwaliteit is beter, het zit lekkerder en het staat ook nog eens heel cool ;-).

Zorg voor een goede stoel

vliegtuigstoelen dv2074039Vervelend hè kramp in je benen door gebrek aan ruimte! Reserveer daarom van te voren een goede stoel. Ook al vlieg je in dezelfde klasse, er is wel degelijk verschil. Neem bijvoorbeeld een stoel aan het gangpad, helemaal achterin of bij de nooduitgang voor meer beenruimte. En als je lekker wilt slapen op jouw reis, kan je een stoel aan het raam kiezen. Zeker op lange vluchten zal dit veel uitmaken. Denk er maar aan dat iemand langs je zou moeten om naar de WC te gaan, of simpelweg om even de benen te strekken.

LET OP: Reserveer nooit een stoel bij de nooduitgang, als je met een baby of jong kind reist.

TIP: bekijk van te voren de indeling en de waardering van de stoelen in het vliegtuig op: SeatExpert  en wil je echt zeker zijn dat de passagier voor je niet de stoel opeens naar achter verplaatst, dan is er nog de  ‘knee defender’, een slotje die voorkomt dat de stoel kan kantelen.

Neem jij liever zelf wat mee om te eten in het vliegtuig?

Sommige maatschappijen bieden je wat te eten aan op een wat langere vlucht, maar mocht je zelf in de hand willen hebben wat je voorgeschoteld krijgt, is het misschien een idee om van thuis wat mee te nemen. Of check van te voren Airline Meals, waar je foto’s kunt vinden die mensen van hun on board maaltijd maken.

TIP: Zorg dat je genoeg water drinkt en denk er ook aan om iets zoets of een andere snack mee te nemen zoals noten of een proteïne reep. Want de maaltijden aan boord zijn vaak proteïne arm en rijk aan koolhydraten.

TIP: Neem van te voren contact op met jouw luchtvaartmaatschappij, om te vragen of er gratis maaltijden worden geserveerd. En voor het doorgeven van dieetwensen. Zoals vegetarisch, Kocher, Halal of andere aangepaste maaltijden. Daarnaast worden de speciale maaltijden vrijwel altijd als eerst geserveerd J

baggagePak slim in

Ben jij dit? TIP: Travel light. Neem zo min mogelijk handbagage mee. Neem bijvoorbeeld een rugzak mee, in plaats van een trolley. Daar is namelijk altijd wel een plaatsje voor te vinden in de bagagebakken boven je hoofd of onder de stoel voor je. En de kans dat je tas ingecheckt moet worden bij een volle vlucht is kleiner.

Hier een checklist van handige dingen om mee te nemen in je handbagage:

  • Een flesje water (nadat je door de douane bent)
  • snacks
  • vermaak voor onderweg zoals muziek, een boek en spelletjes
  • een reiskussen voor je nek
  • oordopjes en een slaapmasker
  • paracetamol en actieve kool tabletten, voor als je wat verkeerds eet.
  • een reistandenborstel en pasta, voor een stralende frisse lach, zelfs na die uren vliegen

Wil jij ook fris en fruitig aankomen op jouw bestemming?

travel hoodiepillow

Photo Courtesy of HoodiePillow Inc.

Bereid je dan goed voor door het meenemen van een reiskussen of hoofd steun mee en gebruik je tafeltje om op te rusten. Zodat je lekker kunt slapen tijdens jouw reis. En het kan er ook nog eens heel cool uitzien, kijk maar naar deze HoodiePillow die met de hoodie die je ogen bedekt tegen het licht. Zzzzzz…

P.S. Als je last hebt van omgevingsgeluiden neem oordopjes mee tegen geluid. En neem een reistandenborstel en een kleine tube tandpasta mee, zodat je bij aankomst even nog snel je tanden kunt poetsen. Voordat je jouw geliefde begroet na een lange vlucht.

P.S. P.S. Als je niet kunt slapen, kom dan tot rust met een meditatie App zoals Calm. En als je bang bent om niet op tijd wakker te worden, download dan Sleep Cycle power nap.

Heb jij ook altijd kramp na het vliegen?

rekken en strekkenDat hoeft niet! Zorg dat je voor en tijdens het reizen voldoende beweegt, zodat de bloeddoorstroom voldoende blijft. Dus strek je nog even goed uit net voor het boarden, vooral als je een lange vlucht hebt. Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden begeleiding voor oefeningen die je vanuit je stoel kunt doen, zoals je enkels draaien en je armen strekken. Je zou ook een timer kunnen zetten, die je er aan herinnerd eens in het uur  even te lopen. Bij mid/lange vluchten kan je het moment dat de (meeste) mensen slapen gebruiken om een paar keer het gangpad op en neer te gaan. En er is achter de sommige cabines meestal wel ruimte om even je rug te rekken. Zo kom je geheid zonder spierpijn aan op jouw bestemming en zal je optimaal kunnen genieten. Fijne vakantie!

Meer informatie over bestemmingen en tickets?  Ga naar SchipholTickets.nl

Heb jij nog andere tips of opmerkingen? Laat het ons weten!

 

Laat een reactie achter

Top video : Aruba: One happy Island!

Like ons op facebook