Searching
Please wait

Mijn reis naar Brazilië

Aug, 13 | 1 reactie | Tags: ,
Botanische tuin in Curibita, Brazilië

Mijn reis naar Brazilië – door Piedro Schweertman

Piedro Schweertman is professioneel squasher en de nummer 2 van Nederland. Zijn officiële world (PSA) ranking op dit moment is nummer 183. Onlangs reisde hij door Brazilië voor deelname aan squashtoernooien.

Squash racketIk ben net terug van mijn reis naar Brazilië waar ik diverse toernooien heb gespeeld en het beviel me uitstekend. Ik vloog van Amsterdam via Sao Paulo naar Curitiba. Brazilië is zo’n giga land dat alleen de stad Curitiba al zo’n 6 miljoen mensen telt. Best wel lachwekkend, vergeleken met ons kikkerlandje. Iedereen helpt me trouwens ook nog even te herinneren aan het verlies tijdens het WK voetbal, maar ze vonden het Nederlands team wel één van de beste ploegen. Als ik hier rond rij heb ik ook nog nooit ergens zoveel buitenvoetbalveldjes gezien. Brazilië is zeker het meest voetbal gekke land dat er is.

Het enige lastige voor mij is de taal. Vooral de oudere bevolking spreekt alleen Portugees. Sommige jongeren en studenten spreken Engels. Ik kan een klein beetje Spaans, wat ze ook wel een beetje begrijpen en met handen en voeten kom je dan een heel eind.
Voor toeristen uit Europese landen is Brazilië best goedkoop. Voor een hotel betaalde ik 180 real wat neerkomt op zo’n 60 euro en dan zat ik in een vrij luxe hotel met ontbijt. Super dus :). Het  eerste toernooi in Curitiba heb ik nipt verloren in de finale van een Argentijn. Verliezen is nooit leuk maar aangezien ik als 5e was geplaatst en ik de nummers  1 t/m 3 uitgeschakelde op weg naar de finale, was dit een geslaagd toernooi.

Voor het volgende toernooi moest ik vliegen van Curitiba naar Überlandia. Het klinkt vrij Duits maar het is gelukkig nog steeds in Brazilië. Het was trouwens winter in het zuidoosten van Brazilië. In de ochtend en avond kan het fris zijn maar in de middag is het zo’n 14 tot 18 graden. In Überlandia, wat meer in het noorden ligt, is het ook winter maar rond de 25 graden.

Reis naar Brazilie - Rio de Janeiro

Het laatste toernooi heb ik wel weten te winnen. In de kwart finale nam ik revanche op de Argentijn waar ik de vorige finale van verloor om de volgende rondes ook te winnen. Door deze resultaten zal ik ongeveer 70 plaatsen stijgen van positie 183 naar rond de 110 op de wereldranglijst. Brazilië is een super gastvrij land met een hoop aardige mensen en lekker goedkoop leven. Voor mij zeker een land waar ik ooit nog eens naar terug ga.

Obrigado!

Piedro Schweertman

 

Tags: ,

Een reactie

  1. Cees B zegt:

    Top Piedro, dit soort blogs wil ik graag lezen. Dus succes met de volgende serie, Cees

Laat een reactie achter

Top video : Aruba: One happy Island!

Like ons op facebook