Searching
Please wait

Mijn reis naar Australië

Sep, 18 | Geen reacties | Tags: , , ,
Reis naar Australie

Mijn reis naar Australië – door Piedro Schweertman

Piedro Schweertman is professioneel squasher en de nummer 2 van Nederland. Zijn officiële world (PSA) ranking op dit moment is nummer 96. Onlangs reisde hij door Australië voor deelname aan diverse squashtoernooien.

Squash racketNadat ik mijn 3e grote trip via Schipoltickets.nl had geboekt was het tijd om naar Australië te gaan. Dit zou mijn langste reis tot nu toe worden. In mijn vorige blog verbleef ik in ongeveer drie weken in Brazilië voor twee toernooien en nu zou ik op reis naar Australië gaan voor 3 toernooien, wat dus ongeveer een reis van een maand zou betekenen. Mijn eerste toernooi werd gespeeld in Shepparton, in de provincie Victoria. Een plaats die op ongeveer 2 uur rijden ligt van Melbourne. Shepparton is echt een klein dorpje dat bekend staat als de grootse fruit-in-blik producent van Australië. Het is de maand augustus en dus winter in Australië. Ikzelf had gedacht dat dit nog wel redelijk warm zou zijn maar dit viel tegen omdat je vrij ver land inwaarts zit. Met een koude wind was het daar soms 5 graden in de ochtend, maar overdag met het zonnetje was het goed te doen. Het toernooi was daar goed georganiseerd en ik was als 5e geplaatst. In dit toernooi wist ik de finale te behalen die ik helaas net aan verloor. Een goed begin van mijn trip. Na de finale moest ik meteen de trein pakken vanuit Shepparton naar Melbourne. Ik zou de volgende dag verder vliegen naar Sydney voor mijn volgende toernooi in de stad Tournleigh. Het treinverkeer is goed georganiseerd en het is makkelijk uit te zoeken waar je moet overstappen.

Reis naar Australië – Tournleigh

Als ik aan Australië denk, denk ik aan het Opera house en natuurlijk de kangoeroes. Ik was dan ook blij om in Sydney aan te komen en vanuit het vliegtuig al het Opera house te gezien te hebben.Sydney Opera House in Sydney De plek waar ik moest wezen lag op ongeveer 40 min rijden van het vliegveld af. De club waar dit toernooi gehouden werd was een stuk groter en professioneler. Super om te zien dat alle mensen daar het echt waarderen dat je helemaal vanuit Nederland daar naar toe bent gekomen om, in hun club, een toernooi te spelen. Ik vind Australië dan ook wel een van de meest gastvrije landen die ik bezocht heb tot nu toe.

Het mooie tijdens deze trip was ook wel dat als je in een taxi stapt en gaat praten, een hoop mensen roots blijken te hebben in Nederland. De mensen konden zo namen van dorpjes opnoemen waar nu nog familie woonde.

Tournleigh was iets warmer maar vrij regenachtig in vergelijking met Shepparton.  Het spelen ging super en ik wist weer de finale te behalen en dit keer revanche te nemen op mijn tegenstander uit de vorige finale.

Na de finale werd ik door de sponsor meegenomen naar een soort van sports-bar. Je kon daar heerlijk eten en om je heen stonden allemaal lounge stoelen met grote tv-schermen waarop sportwedstrijden bekeken konden worden. Zoiets had ik nog nooit gezien en heb me daar ook wel een aantal uur goed vermaakt. Australië is iets goedkoper dan in Nederland maar het scheelt niet heel veel. 1 euro staat ongeveer gelijk aan 1.4 Australische Dollar. Als je daar een goede lekkere maaltijd wilt hebben met een drankje erbij, ben je ongeveer 20 Dollar kwijt, wat dus ongeveer 15 Euro is.

Reis naar Australië – Coffs Harbour

De volgende dag vloog ik vanuit Sydney naar Coffs Harbour. Dit is een kustplaats 1 uur vliegen van Sydney af. Toen ik daar aankwam was het gewoon 23 graden. Eindelijk de zon! Ook daar was het winter maar het klimaat was veel warmer. Ik was verbaasd dat er zoveel verschil kon zitten in temperatuur in nog geen uur vliegen.

Strand bij Coffs Harbour

Het strand bij Coffs Harbour

Coffs Harbour staat bekend om zijn bananenplantages. Overal waar je keek waren gigantische velden met bananenbomen. Inwoners zeiden ook dat de attractie BIG BANANA, in Coffs Harbour, de eerste toeristische attractie in heel Australië was.

Tijdens dit toernooi ging het spelen weer goed en behaalde ik weer de finale, die ik helaas verloor van een Engelsman. Nadat ik daar klaar was met spelen had ik even de tijd om rond te kijken in Coffs Harbour wat echt een mooie strandplek is. Het klimaat is er heel aangenaam en als je van surfen houdt kan je hier zeker je lol op. De stranden zijn er schoon en iedereen gaat in het weekend lekker met de hele familie naar speciale BBQ-plekken bij het strand. Het is verboden om winkels of restaurants te hebben die op het strand staan. De overheid vindt namelijk dat het strand van iedereen is. Het is dan ook goed om te zien dat ik nergens parkeermeters zag staan.

Het was een hele leuke trip zowel sportief als sociaal, waarmee ik van plaats 183 naar 96 op de wereldranglijst ging.

Een geweldige ervaring in het veelzijdige Australië waar voor iedereen wel wat te vinden is. Mooie steden, stranden en super vriendelijke mensen.

Groetjes, Piedro

Bekijk vliegtickets Australië

 

Tags: , , ,

Laat een reactie achter

Top video : Aruba: One happy Island!

Like ons op facebook