Searching
Please wait

Jeepsafari Dubai, a bumpy ride!

Jul, 02 | Geen reacties | Tags: , ,
Dubai-desert-safari

Dubai is een zeer moderne stad van uitersten in het Midden-Oosten. Als je een vliegticket Dubai hebt geboekt arriveer je ook op één van de modernste luchthavens. In Dubai kun je veel activiteiten ondernemen, zoals skydiven, duiken en skiën op echte sneeuw. Voor een echt avontuur lonkt echter het achterland van Dubai, daar ligt namelijk een uitgestrekte imposante woestijn.

Jeepsafari Dubai

Die woestijn is bij uitstek geschikt voor een woest avontuur: de woestijn jeepsafari Dubai! Een absolute aanrader om te doen tijdens je verblijf in Dubai! Je wordt opgehaald met de jeep bij je hotel waarna je richting het verzamelpunt rijdt. De jeeps worden bestuurd door ervaren chauffeurs, zelf besturen van de jeeps is niet mogelijk. Onderweg rij je langs het paleis van de sultan van Dubai waar een kleine stop gemaakt zal worden.

Jeepsafari Dubai woestijn

De woestijn van Dubai

Na een uurtje arriveer je aan het begin van de woestijn. De chauffeurs stappen uit en laten dan de banden van de jeeps tot de helft leeg lopen. Daarmee krijgen de jeeps meer grip op de zandduinen. Dan zal de chauffeur je vragen in te stappen en rij je rustig de woestijn in … vooralsnog. Maar dan! It’s gonna be a bumpy ride! Ineens wijkt de chauffeur van het pad af en rijd direct pal een steile zandduin op. Bovenop de zandduin neemt hij wat gas terug zodat de jeep rustig over de zandduin kan kantelen om vervolgens met een noodvaart naar beneden te rijden om de volgende zandduin als een soort kombocht te gebruiken waarbij de jeep dus zo onder een hoek van 45 graden de bocht kan nemen. De jeep wordt tot het uiterste getest. Als in een rollercoaster zoef je door de zandduinen waarbij je je af en toe goed zult moeten vasthouden!

Halverwege stoppen de jeeps even op een verhoging. Dit is een bewuste stop om je zo te laten genieten van een uniek moment in de woestijn: de zonsondergang. Plof even lekker neer in het zand, pak je fototoestel en geniet van deze bijzondere zonsondergang!

Na een half uurtje stap je weer in de jeep en zul je nogmaals onderworpen worden aan de grillige zandduinen! Uiteindelijk rij je door naar een tentenkamp in de woestijn waar je lekker kunt bijkomen. Er wordt een barbecue klaar gezet voor je om je honger te stillen en koele drankjes om je dorst te lessen. Ondertussen zal een buikdanseres haar sensuele moves laten zien en een artiest die zeer bijzondere taferelen kan uithalen met zijn kleding!

jeepsafari dubai zonsondergang

Zonsondergang in de woestijn van Dubai

Het is mogelijk om een 2-daagse jeepsafari te boeken. Je blijft dan overnachten in het (eenvoudige) tentenkamp.

Voordat je aan deze jeepsafari begint, denk aan het volgende:

  •           De jeepsafari kan op bepaalde momenten redelijk heftig zijn, dat maakt de jeepsafari zeer avontuurlijk maar daardoor minder comfortabel
  •           Deze jeepsafari is niet geschikt voor kleine kinderen en ook raden we deze jeepsafari af als je zwanger bent of last hebt van lichamelijke klachten
  •           Neem zonnebrand mee
  •           De jeeps zijn gesloten voertuigen voorzien van airconditioning. De jeeps zelf besturen is niet mogelijk

Bekijk de prijzen van vliegtickets Dubai

 

Tags: , ,

Laat een reactie achter

Top video : Aruba: One happy Island!

Like ons op facebook