Searching
Please wait

Bucket list: Helikoptervlucht New York

Jul, 02 | Geen reacties | Tags: ,
helikoptervlucht New York

Je hebt je vliegticket naar New York eindelijk geboekt. Nu is het tijd om te kijken wat je in New York wilt gaan doen en bekijken. Het is zeker aan te raden om van tevoren tickets online te reserveren. Je weet dan zeker dat je op de geplande dag een reservering hebt en vaak hoef je dan ter plaatse ook niet in de rij te staan.

Helikoptervlucht New York!

Een absolute aanrader voor New York is een helikoptervlucht New York! Het is fantastisch om de stad, en vooral Manhattan en Central Park vanuit de lucht te zien! De helikopters vliegen over het algemeen een vaste route, deze routes zijn vastgelegd wegens veiligheidsmaatregelen.

Vertrek helikoptervlucht New York

Het helikopter platform

Het tijdstip van je helikoptervlucht New York nadert, tijd om je naar de helihaven te begeven! Aangekomen bij de helihaven meld je je bij de incheckbalie van de maatschappij waarmee je gaat vliegen. Aangezien je boven de Hudson rivier zult vliegen, wordt je een zwemvest aangereikt. Ook zal een indeling worden gemaakt met welke overige passagiers je de vlucht zult gaan maken.

Om een juiste balans van gewicht te realiseren voor de helikopter zul je worden gewogen. Dan is het zover, de helikopter is klaar en je wordt geroepen! Samen met de overige passagiers loop je over het platform naar de helikopter waar de crew je een plaats zal toewijzen in de helikopter. Je krijgt een koptelefoon op, de piloot zal je informeren over de route en dan is zover: lift off!

Langzaam zie je onder je de skyline en de stad New York verschijnen, de eerste adrenaline giert door je lichaam! De heli vliegt eerst over het Governors Island en dan naar het symbool van New York: het Vrijheidsbeeld. En dan volgt bij het Vrijheidsbeeld een bocht naar rechts … Nu vlieg je recht op Manhattan af! Recht voor je zie je de fantastische skyline van New York! Als de adrenaline nu nog niet door je lichaam giert …! De heli vliegt nu over de Hudson rivier langs Manhattan. Afhankelijk van de duur van je helikoptervlucht vlieg je verder naar het Yankee Stadium.

Heb je de kortere vlucht geboekt, dan keert de helikopter halverwege de Hudson rivier en vliegt de heli dezelfde route over de Hudson rivier terug. Het maakt dus niet uit aan welke kant van de helikopter je zit, of de heen- of de terugweg heb je een fantastisch uitzicht om foto’s te maken en te filmen. Je vliegt verder langs het zuidelijk gedeelte van Manhattan naar de helihaven waar de piloot de heli weer aan de grond zet. Jouw helikoptervlucht New York zit er nu op, maar je bent een ongelofelijke ervaring rijker!

Uitzicht helikoptervlucht New York

Het uitzicht vanuit de helikopter

Tip: boek de helikoptervlucht in de (na)middag. De zon schijnt dan precies vanuit het zuiden op Manhattan.

Handig om te weten:
–          Zorg dat je op tijd aanwezig bent op de helihaven (een half uur van tevoren)
–          Wijzigingen in je reservering/vertrektijd zijn mogelijk, zodra president Obama New York aandoet wordt particulier vliegverkeer mogelijk tijdelijk stil gelegd. Houd je mail welke je hebt opgegeven tijdens het maken van de reservering in de gaten.

Bekijk de prijzen van vliegtickets New York

Tags: ,

Laat een reactie achter

Top video : Aruba: One happy Island!

Like ons op facebook